Vilka kungliga stiftelser finns det och vad är kriterierna för att ansöka bidrag?

Det finns flera kungliga stiftelser i Sverige som erbjuder bidrag och stipendier för olika ändamål. Här är några av de mest framstående kungliga stiftelserna och de kriterier som gäller för att ansöka om bidrag från dem:

Kanske klarar du dig på ett jordbrukslån du kan läsa mer om här.

Vilka kungliga stiftelser finns det och vad är kriterierna för att ansöka bidrag? Här ser ni Drottningholmsslott i Ekerö Lovön där kungafamiljen bor.
Vilka kungliga stiftelser finns det och vad är kriterierna för att ansöka bidrag? Här ser ni Drottningholmsslott i Ekerö Lovön där kungafamiljen bor.

 

Denna tegelstensborg i Ekerö ligger i närheten av Drottningholmsslott.
Denna tegelstensborg i Ekerö ligger i närheten av Drottningholmsslott.

 

1. Kungafonden

 • Syfte: Stödja personer och familjer i Sverige som drabbats av olyckor, sjukdomar eller andra nödsituationer.
 • Kriterier: Bidrag ges främst till personer och familjer som är i akut ekonomisk nöd på grund av olyckor eller sjukdomar. Ansökningar bör innehålla en detaljerad beskrivning av situationen samt rekommendationer från socialtjänsten eller andra myndigheter.
 • Ansökan: Ansökan sker genom att fylla i en blankett som finns på Kungafondens hemsida.

2. Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas Minnesfond

 • Syfte: Stödja verksamheter som främjar barns och ungdomars vård och fostran samt främja vetenskaplig forskning.
 • Kriterier: Bidrag ges till organisationer, institutioner och individer som arbetar med barn och ungdomar, samt till vetenskaplig forskning med inriktning på barns och ungdomars välmående.
 • Ansökan: Ansökan sker online och ska innehålla en projektbeskrivning, budget, samt information om sökande organisation eller person.

3. Prinsessan Margaretha fru Ambler’s Stiftelse

 • Syfte: Främja vård av äldre och personer med funktionsnedsättning.
 • Kriterier: Bidrag ges till enskilda personer eller organisationer som arbetar med vård av äldre eller personer med funktionsnedsättning. Ansökningar bör innehålla en beskrivning av behovet och hur bidraget ska användas.
 • Ansökan: Ansökan kan göras genom att skicka en skriftlig ansökan till stiftelsen med en beskrivning av behovet och relevanta rekommendationer.

4. Kronprinsessan Victorias Fond

 • Syfte: Stödja barn och ungdomar med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom så att de kan delta i fritidsaktiviteter.
 • Kriterier: Bidrag ges till enskilda barn och ungdomar samt organisationer som arrangerar fritidsaktiviteter för målgruppen. Ansökningar bör innehålla en beskrivning av aktiviteten och hur bidraget ska användas.
 • Ansökan: Ansökan sker online via Kronprinsessan Victorias Fonds hemsida.

5. H.M. Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige

 • Syfte: Främja ungdomars utbildning och utveckling i Sverige.
 • Kriterier: Bidrag ges till projekt och verksamheter som syftar till att utbilda och utveckla ungdomar i Sverige. Ansökningar bör innehålla en detaljerad projektbeskrivning och budget.
 • Ansökan: Ansökan görs genom en skriftlig ansökan med en beskrivning av projektet och dess mål.

Generella Råd för Ansökan:

 1. Tydlig Projektbeskrivning: Ange klart och tydligt vad projektet eller behovet handlar om, vilka som är målgruppen, och vad du vill uppnå med bidraget.
 2. Budget: Inkludera en detaljerad budget som visar hur bidraget kommer att användas.
 3. Rekommendationer: Bifoga rekommendationer eller referenser från relevanta myndigheter, organisationer eller individer.
 4. Kontaktinformation: Se till att all kontaktinformation är korrekt och uppdaterad.
 5. Tidigare Erfarenhet: Om du har tidigare erfarenhet eller resultat från liknande projekt, inkludera detta i ansökan för att styrka din trovärdighet.

Att noggrant följa ansökningsinstruktionerna och förbereda en omfattande och välstrukturerad ansökan kan öka dina chanser att få bidrag från dessa stiftelser. Vill du prova det själv, spela med Betting utan svensk licens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *